....................................................................τηλέγραφος * ειδήσεις & κείμενα για τον Άνθρωπο *
τηλέγραφος < λόγιο ενδογενές δάνειο: γαλλική télégraphe< télé- (< τῆλε) + -graphe ( < γράφω) // σύστημα επικοινωνίας που μεταδίδει γραπτά μηνύματα κωδικοποιημένα με το αλφάβητο Μορς και λειτουργεί με την αποστολή ηλεκτρικών σημάτων μεταξύ δύο σταθμών

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................με καθημερινή ενημέρωση............

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κάλεσμα των οργανώσεων για απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα δασικά οικοσυστήματα

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν Ε.Ε. και εκατομμύρια συνδέσεις

 Εξηγήσεις ζητούν Κομισιόν και Γερμανοί, μετά τις αποκαλύψεις 

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει πλέον το θέμα των παρακολουθήσεων Ευρωπαίων πολιτών αλλά και του κτηρίου του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες από την αμερικανική μυστική υπηρεσία NSA. Το θέμα αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό Spiegel και ήδη Ε.Ε. και Γερμανία ζήτησαν εξηγήσεις από τις ΗΠΑ. 


Σε ανακοίνωση της Κομισιόν αναφέρεται ότι η Ε.Ε. ήρθε σε επαφή με την Ουάσιγκτον η οποία απάντησε ότι θα ελέγξει την ακρίβεια των πληροφοριών αυτών που δημοσιεύθηκαν χθες και θα απαντήσει. «Η αμερικανική πλευρά πρέπει να μας εξηγήσει αμέσως και λεπτομερώς εάν οι πληροφορίες αυτές για τηλεφωνικές υποκλοπές από τις ΗΠΑ στην ΕΕ, αληθεύουν ή όχι», δήλωσε η υπουργός Σαμπίνε Λοϊτχόισερ-Σνάρενμπεργκερ. 
 Το περιοδικό κάνει λόγο για παρακολούθηση τουλάχιστον μισού δις τηλεφωνικών συνδέσεων, ηλεκτρονικών μηνύματων και γραπτών μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία, μέσω του συστήματος Prism.
 Επίσης το Spiegel αναφέρει ότι εκτός της Ε.Ε. παρακολουθούνταν και τα γραφεία της σε Ουάσιγκτον και Ν. Υόρκη. Όπως αναφέρει το περιοδικό, παρακολουθούνταν περίπου 20 εκατομμύρια τηλεφωνικές συνδέσεις και 10 εκατομμύρια συνδέσεις στο διαδίκτυο τις «κανονικές» ημέρες. Τα Χριστούγεννα του 2012 η NSA παρακολούθησε 13 εκατομμύρια τηλεφωνικές συνδέσεις και τις μισές από τις συνδέσεις στο διαδίκτυο. 
Σε ημέρες «αιχμής», όπως η 7η Ιανουαρίου 2013, παρακολουθήθηκαν 60 εκατομμύρια συνομιλίες.


 Πηγή: www.lifo.gr