....................................................................τηλέγραφος * ειδήσεις & κείμενα για τον Άνθρωπο *
τηλέγραφος < λόγιο ενδογενές δάνειο: γαλλική télégraphe< télé- (< τῆλε) + -graphe ( < γράφω) // σύστημα επικοινωνίας που μεταδίδει γραπτά μηνύματα κωδικοποιημένα με το αλφάβητο Μορς και λειτουργεί με την αποστολή ηλεκτρικών σημάτων μεταξύ δύο σταθμών

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................με καθημερινή ενημέρωση............

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κάλεσμα των οργανώσεων για απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα δασικά οικοσυστήματα

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

"Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα" δηλώνει ο Γάλλος πρωθυπουργός και αποκλείει Grexit

     ΕΙΔΗΣΕΙΣ     




Aπέκλεισε ο Γάλλος πρωθυπουργός κάθε πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ τόνισε ότι "Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει από την κρίση που περνά". Οι δηλώσεις του Μανουέλ Βαλς έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πεκίνο, όπου ρωτήθηκε από Κινέζους δημοσιογράφους για την κατάσταση στην Ελλάδα.

"Δεν υπάρχει καμία ανησυχία" ήταν η απάντηση του Μ. Βαλς στο ερώτημα για το ενδεχόμενο Grexit με την προσθήκη "Η Ελλάδα θα παραμείνει, πρέπει να παραμείνει, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας το είπε, δε μπορεί να γίνει αλλιώς".
Ανάλογο ερώτημα – σύμφωνα με πληροφορίες – διατύπωσε στον Γάλλο ομόλογό του και ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ.
"Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει από την κρίση που περνά. Αλλά ταυτόχρονα η Ελλάδα – έτσι λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση – πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της" είπε ο Μανουέλ Βαλς.

______________

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη: "Καθαρή εντολή και ισχυρή αυτοδυναμία για μία νέα πολιτική συμφωνία"

 
 «Η ελπίδα κέρδισε τον φόβο, το φως κέρδισε την καταχνιά, η νίκη και η αυτοδυναμία είναι στο χέρι μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο της Κρήτης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «στις 25 Γενάρη μπαίνουν οι τίτλοι τέλους για ένα καθεστώς μίζας και διαφθοράς», ότι «τελειώνει η Ελλάδα της τρόικας και των μνημονίων».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι «ενορχήστρωσε την πιο χυδαία προεκλογική καμπάνια που έχει γίνει ποτέ, που βασίστηκε στην τρομοκρατία, τη συκοφαντία και τα ψέματα» και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, σημειώνοντας ότι ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα και ισχυρή διαπραγμάτευση.
Το μεσημέρι, στη διακαναλική συνέντευξη του ΣΥΡΙΖΑ, και απαντώντας σε ερώτηση του σταθμού μας για τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «είναι δέσμευσή μας απέναντι στη γενιά της εθνικής αντίστασης να διεκδικήσουμε αυτό το ανεκπλήρωτο χρέος». 

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Στο ΣτΕ φορείς της Κρήτης κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων

simvoulio_tis_epikrateias_ste.jpg

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι τοπικοί φορείς της Κρήτης προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου των Χανίων.
Την προσφυγή κατέθεσαν οι Δήμοι Χανιών, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Σφακιών, Καντάνου-Σελίνου, Γαύδου, Ρεθύμνου, Αμαρίου, Μυλοποτάμου, Αγίου Βασιλείου και Ανωγείων, η περιφερειακή ενότητα Χανιών και Ρεθύμνου, οι Δικηγορικού Σύλλογοι Χανίων και Ρεθύμνου, καθώς και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανιών και Ρεθύμνου.
Όλοι τους ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων με την οποία παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους μέσω συμβάσεων (διοίκησης, διαχείρισης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης) όλων των κρατικών αεροδρομίων και ειδικά αυτό του αεροδρομίου των Χανιών Κρήτης. Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι με την ιδιωτικοποίηση θα δημιουργηθεί ιδιωτικό μονοπώλιο  και θα αυξηθεί το κόστος αερομεταφορών, αλλά θα αυξηθεί και  η τιμή των εισιτηρίων, ενώ  θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση της Κρήτης.  Οι προσφεύγοντες επικαλούνται την παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων, όπως η οικονομική ελευθερία και η δημόσια ασφάλεια, ενώ επίσης τεκμηριώνονται ζητήματα παραβίασης του ελεύθερου ανταγωνισμού  (δημιουργώντας μονοπωλιακό καθεστώς) και της διμερούς σύμβασης Ελλάδας – Αμερικής σχετικά με την χρήση του πολεμικού Αεροδρομίου της Σούδας.
Παράλληλα, υποστηρίζουν παραβίαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας  στο σκέλος εκείνο που αφορά την διαδικασία των διαγωνισμών, την διαφάνεια και την ίση μεταχείριση, όπως παραβιάζεται ακόμη και σωρεία συνταγματικών διατάξεων.
Τέλος, σημειώνεται ότι η διαχείριση και εκμετάλλευση του αεροδρομίου των Χανιών έχει ανατεθεί στην κοινοπραξία «Frapport –  Slentel LTD».
____________